Povećana cena rada železničarima za 1,5 dinar po satu

Bez autora
Jan 20 2011

Aneksom kolektivnog ugovora, koji je danas potpisan, radnicima na železnici povećana je cena radnog sata sa 60 na 61,5 dinara za decembar i januar, a predviđeno je da u februaru i martu neto cena bude 62 dinara.Ovaj aneks potpisali su danas ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, generalni direktor Železnica Srbije Milovan Marković i predstavnici četiri železnička reprezentativna sindikata. Dokument su potpisali predstavnici Sindikata železničara Srbije, Unije sindikata srpskih železnica, Sindikata izvršnih službi srpskih železnica i Sindikata radnika železničke infrastrukture.

Povećana cena rada železničarima za 1,5 dinar po satuAneksom kolektivnog ugovora, koji je danas potpisan, radnicima na železnici povećana je cena radnog sata sa 60 na 61,5 dinara za decembar i januar, a predviđeno je da u februaru i martu neto cena bude 62 dinara, izjavio je Tanjugu generalni direktor Želenica Srbije Milovan Marković.

Ovaj aneks potpisali su danas ministar za infrastrukturu Milutin Mrkonjić, generalni direktor Železnica Srbije Milovan Marković i predstavnici četiri železnička reprezentativna sindikata.

Dokument su potpisali predstavnici Sindikata železničara Srbije, Unije sindikata srpskih železnica, Sindikata izvršnih službi srpskih železnica i Sindikata radnika železničke infrastrukture.

Prilikom potpisivanja aneksa kolektivnog ugovora bilo je reči i o budućoj organizaciji i funkcionisanju srpskih železnica, modernizaciji tog saobraćajnog sistema, kao i o socijalnim pitanjima u ovom javnom preduzeću, saopštile su Železnice Srbije.

Predstavnici sindikata ovom prilikom izneli su primedbe koje su se odnosile na aktivnosti i informacije o pripremi novog osnivačkog akta za ovo javno preduzeće, ali i na saradnju sa pojedinim resornim ministarstvima.

Na inicijativu ministra Mrkonjića zakazan je sastanak sa predstavnicima Ministarstva za infrastrukturu, na kojem će biti reči o unapređivanju međusobne saradnje i komunikacije sa ministarstvima i svim pitanjima značajnim za železnicu, navedeno je u saopštenju.

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik